Decoding Ballet Technique – Advanced Kinesiology
by Vassiliki Kapsidou

 

Online Κράτηση

 

Α’ Κύκλος Σεμιναρίων, 2ο Εισαγωγικό Σεμινάριο: 14 & 15 Οκτωβρίου 2017

Ανακοινώνεται το 2ο εισαγωγικό σεμινάριο με τίτλο “DBT – Advanced Kinesiology”, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 14 & 15 Οκτωβρίου 2017 στο Healing Art στο Χαλάνδρι Αττικής.

Μετά το έντονο ενδιαφέρον και τη ζήτηση του 1ου εισαγωγικού σεμιναρίου που πραγματοποιήθηκε επιτυχώς στις 6 & 7  Μαϊου 2017, η θεραπεύτρια, Βασιλική Καψίδου, επαναλαμβάνει το σεμινάριο για όσους δεν είχαν την ευκαιρία να το παρακολουθήσουν.

Είναι μία επιστημονική προσέγγιση για τον τρόπο προετοιμασίας και την πρόληψη τραυματισμών του χορευτή. Τα αποτελέσματα της μεθόδου σε εμένα και στους μαθητές μου είναι εμφανή!

Νίκη Τηγανιτάκη, Καθηγήτρια χορού

Η Βασιλική Καψίδου προσκαλεί επαγγελματίες και ερασιτέχνες χορευτές και δασκάλους χορού να γνωρίσουν από κοντά τα οφέλη της καινοτόμου μεθόδου ενδυνάμωσης “DBT – Advanced Kinesiology”.

Μέσα από την πολύχρονη εμπειρία και συνεργασία της με χορευτές, φυσικοθεραπευτές και ιατρούς, εφαρμόζει τις αρχές της «Εφαρμοσμένης Κινησιολογίας» και της «Νευρομηχανικής» στο σώμα του χορευτή και εκπαιδεύει Νου & Σώμα με σκοπό τη μέγιστη απόδοση με τον ελάχιστο κόπο.

 

Η θεραπεύτρια Β. Καψίδου μας περιγράφει με λίγα λόγια τη μέθοδο
Decoding Ballet Technique (DBT) για χορευτές.

Στόχος ενός μαθήματος DBT

Κατά τη διάρκεια ενός μαθήματος DBT, η κ. Βασιλική Καψίδου δίνει καθοδήγηση στο χορευτή/δάσκαλο χορού για το:

 • πώς εκτελείται ένα βήμα μπαλλέτου και συγκεκριμένα ποιοι μύες προκαλούν την κίνηση
 • τι θα πρέπει να ενεργοποιεί κάθε φορά ο χορευτής, τόσο στη σταθερή όσο και στην ενεργητική πλευρά
 • ποια είναι η σωστή θέση ωμοπλατών και κατ’ επέκταση των χεριών, έχοντας κατακτήσει ένα δυνατό-compact κορμό με το ασκησιολόγιο “DBT Core
 • πώς να προετοιμάζεται με ένα μισάωρο ζέσταμα, το οποίο θα του εξασφαλίσει τη νευρολογική ενεργοποίηση του σώματός του καθώς και το συντονισμό Νου – Σώματος (Αισθητηριακή Κίνηση – Διαλογισμός μέσω Κίνησης)

 

Tί περιλαμβάνει ένα μάθημα DBT;

Στοχευμένη ενδυνάμωση κορμού: Εφαρμόζοντας την ομάδα ασκήσεων “DBT Core”, ειδικών για κάθε μυ του κορμού ξεχωριστά, επιτυγχάνεται η σωστή ενεργοποίηση και ενδυνάμωση όλων των απαραίτητων μυών που συμβάλλουν σε έναν σταθερό (compact) και ανοδικό κορμό με την ενέργεια προς τα πάνω.

Στοχευμένη ενδυνάμωση στην ποδοκνημική και τα κάτω άκρα: Εφαρμόζοντας την ομάδα ασκήσεων “DBT lower body” και ξεκινώντας από τα πέλματα (από κάτω προς τα πάνω), εκπαιδεύεται το υπόλοιπο σώμα, με εστίαση στους μύες της ποδοκνημικής και των κάτω άκρων, δημιουργώντας σταθερή βάση και απόλυτο έλεγχο στα πόδια του χορευτή.

Στοχευμένη ενδυνάμωση στα άνω άκρα: Συνεχίζοντας την εκπαίδευση προς τα πάνω και εφαρμόζοντας την ομάδα ασκήσεων “DBT upper body” σε κάθε έναν από τους μύες που σταθεροποιούν τις ωμοπλάτες, ο χορευτής συνειδητοποιεί τη σωστή θέση των ωμοπλατών και κατ’ επέκταση των χεριών, βελτιώνοντας έτσι την τεχνική του, αποφεύγοντας την καταπόνηση των μυών του αυχένα.

Ενεργοποίηση και ενδυνάμωση της Περιτονίας σώματος: Εφαρμόζοντας την ομάδα ασκήσεων “DBT fascial fitness”, ενισχύεται η δύναμη και η ελαστικότητα του σώματος, ελαχιστοποιώντας το ρίσκο για τραυματισμούς.

 Εντυπώσεις & μαρτυρίες από το 1ο εισαγωγικό σεμινάριο DBT 6 & 7 Μαϊου 2017

Οφέλη μαθήματος DBT στο χορευτή

Μέσα από την αποκωδικοποίηση της τεχνικής που επιτυγχάνεται από την εκπαίδευση DBT, ο χορευτής μαθαίνει να ακούει και να ελέγχει το σώμα του, συνειδητοποιώντας εις βάθος τον τρόπο λειτουργίας και ενεργοποίησης των μυών που απαιτούνται για κάθε κίνηση του μπαλέτου. Εγκαταλείποντας, έτσι, κάθε είδους λανθασμένη τεχνική ως συνήθειας χρόνων, αποφεύγονται οι τραυματισμοί και η άσκοπη καταπόνηση του σώματος. Τελικά, ο χορευτής επιτυγχάνει τη μέγιστη απόδοση με τον ελάχιστο κόπο κατά τη διάρκεια ενός μαθήματος ή μιας παράστασης, εξοικονομώντας την απαιτούμενη δύναμη σε κάθε του προσπάθεια.

« 2 από 57 »

Σε ποιους απευθύνεται η μέθοδος DBT;

 • Επαγγελματίες και ερασιτέχνες χορευτές που θέλουν να ενισχύσουν την τεχνική τους και να θωρακίσουν το σώμα τους
 • Δασκάλους μπαλλέτου που διδάσκουν ρωσικό ή αγγλικό σύστημα χορού που θέλουν να βελτιώσουν την τεχνική τους και των μαθητών τους, δίνοντάς τους τις κατάλληλες λέξεις-κλειδιά που θα επιταχύνει την πρόοδό τους
 • Μαθητές που προετοιμάζονται για τις Εισαγωγικές Εξετάσεις επαγγελματικών σχολών του Υπουργείου Πολιτισμού και καλούνται να αναπτύξουν γερές βάσεις στην τεχνική τους
 • Μαθητές που προετοιμάζονται για εξετάσεις των αγγλικών συστημάτων χορού που χρειάζονται να επιδείξουν το μέγιστο της απόδοσής τους σε απαιτητικά enchaînements
 • Σπουδαστές και απόφοιτους επαγγελματικών σχολών χορού που χρειάζονται τα απαραίτητα «εργαλεία» για την εξέλιξη της τεχνικής τους, ως χορευτές ή/και ως δάσκαλοι χορού

Α’ Κύκλος Σεμιναρίων, 2ο Εισαγωγικό Σεμινάριο

Ημερομηνία: 14 & 15 Οκτωβρίου 2017

Ώρες:
Σάββατο, 14 Οκτωβρίου 2017, 11:00-15:00
Κυριακή, 15 Οκτωβρίου 2017, 10:30-14:30

Διάρκεια: 8 ώρες

Κόστος Σεμιναρίου: 130 €

Προκαταβολή: 50 €

Τρόπος Πληρωμής: Τραπεζική Μεταφορά / Κατάθεση

 

Online Κράτηση

 

Ειδική Έκπτωση Σε:

 • Σπουδαστές επαγγελματικών σχολών χορού
 • Σπουδαστές/μαθητές αγγλικών διπλωμάτων και πιστοποιητικών χορού (RAD και ISTD)
 • Σπουδαστές/δασκάλους εκτός νομού Αττικής

Χώρος Διεξαγωγής:
HEALING ART, Ηρακλείτου 110, Χαλάνδρι Αττικής
(πλησίον στάσης μετρό ΔΟΥΚΙΣΣΗΣ ΠΛΑΚΕΝΤΙΑΣ)

Επικοινωνία: 6987 092 359 & 6948 049 049

Website: www.h-art.gr

Email:

Οργάνωση: High Art Dance, www.had.gr/dbt-intro-2

Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 10 άτομα

Το σεμινάριο και η παρουσίαση καλύπτεται φωτογραφικά και βιντεοσκοπικά.

Στο τέλος του σεμιναρίου δίνεται βεβαίωση παρακολούθησης στους συμμετέχοντες.

 

Βιογραφικό Βασιλικής Καψίδου

VICKY1

Η Βασιλική Καψίδου γεννήθηκε στην Στοκχόλμη Σουηδίας το 1974 και μεγάλωσε στην Αθήνα.

Προέρχεται από τον χώρο του κλασσικού μπαλλέτου. Σπούδασε στην Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Χορού Μοριάνοβα – Τράστα. Το 1996 πήρε το δίπλωμα Καθηγήτριας Χορού και Χορεύτριας σε κλασσικό και σύγχρονο χορό. Τα επόμενα 4 χρόνια συνέχισε την πρακτική της στην Ακαδημία Χορού της Στοκχόλμης.

Το 2000 εκπαιδεύτηκε ως καθηγήτρια Pilates στην κατηγορία mat και reformer και πήρε το δίπλωμα από την επαγγελματική σχολή STOTT PILATES του Καναδά. Παράλληλα συνεργάστηκε για 7 έτη με την αντιπρόσωπο της STOTT PILATES στην Ελλάδα ως Pilates Instructor και ως υπεύθυνη χώρου.

Κατά την πορεία της εξέλιξής της εγγράφηκε και εκπαιδεύτηκε στη Σχολή της ΣΩΜΑΤΟ-ΨΥΧΟΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ. Τα τελευταία 9 χρόνια εκπαιδεύτηκε στη Μέθοδο Θεραπείας ΝΕΥΡΟΜΗΧΑΝΙΚΗ και στην Εφαρμοσμένη Κινησιολογία από τον Καναδό Εμβιομηχανικό Χειροθεραπευτή Scott Forhan καθώς και στην Τεχνική Ενδυνάμωσης της ΠΕΡΙΤΟΝΙΑΣ Fascial Fitness. Παράλληλα απέκτησε τον τίτλο του Εξειδικευμένου Προσωπικού Εκπαιδευτή, του Εξειδικευμένου Σύμβουλου Άσκησης και Λειτουργικής Μυοσκελετικής Αξιολόγησης. Τον τελευταίο χρόνο σπουδάζει Φυσικοθεραπεία.

Κατά την διάρκεια της καριέρας της, της δόθηκαν πολλές ευκαιρίες για να αντιληφθεί νέες προοπτικές και να επινοήσει καινούργιες πρακτικές στο αντικείμενό της, οδηγώντας την στην δημιουργία της Μεθόδου Χορού VK η οποία αποτελεί έναν ιδανικό τρόπο θεραπείας, εκγύμνασης και έκφρασης. Επίσης, ανέπτυξε και την μέθοδο DECODING BALLET TECHNIQUE (DBT) που αφορά στην εκπαίδευση των χορευτών.

Ως εκπρόσωπος της τέχνης και της θεραπευτικής προσέγγισης του ανθρώπου δημιούργησε το HEALING ART, έναν χώρο στον οποίο στεγάζονται Τέxνη και Θεραπεία με έναν και μοναδικό σκοπό: την προαγωγή της σωματικής και πνευματικής ισορροπίας.