ELEVATE Dance Anatomy 1

Online Κράτηση

«Το σώμα για έναν Xορευτή είναι τα πάντα, το μέσο έκφρασης, το εργαλείο δουλειάς, το μέσο βιοπορισμού, ο μόνιμος συνεργάτης του. O Xορευτής καλείται διαρκώς να το θωρακίζει, μαθαίνοντας από νωρίς πώς λειτουργεί εκ των έσω και εκπαιδεύοντας την άρρηκτη σχέση μυαλού και σώματος. Με αυτόν τον τρόπο θα καταφέρει να εξερευνεί διαρκώς τα όρια του σώματός του με ασφάλεια και να τελικά να βιώσει την τεχνική του να απογειώνεται!»

 

Ιωάννα Μαυρογιώργη, MSc Dance Science, FISTD, LISTD, ARAD

Νέο Body Conditioning Workshop

“ELEVATE Dance Workshops | Dance Anatomy 1”

Εισηγήτρια: Ιωάννα Μαυρογιώργη

MSc Dance Science, FISTD, LISTD, ARAD

 

Η High Art Dance σε συνεργασία με την Ιωάννα Μαυρογιώργη, MSc Dance Science, FISTD, LISTD, ARAD, διοργανώνει ένα διήμερο workshop ανατομίας για δασκάλους κλασικού, μοντέρνου και σύγχρονου χορού και μαθητές επαγγελματικών και ερασιτεχνικών σχολών χορού.

Το «ELEVATE Dance Workshops | Dance Anatomy 1» περιλαμβάνει:

 • Διήμερο ταχύρυθμο workshop ανατομίας με εισηγήτρια την Ιωάννα Μαυρογιώργη, MSc Dance Science, FISTD, LISTD, ARAD
 • Θεωρητικό και πρακτικό μέρος με χρήση οπτικοακουστικού υλικού (video/animations)
 • Βεβαίωση παρακολούθησης σεμιναρίου
 • Φωτογραφική και βιντεοσκοπική κάλυψη

 

ELEVATE Dance Workshops | Dance Anatomy 1, Ioanna Mavrogiorgi

 

ELEVATE Dance Workshops | Dance Anatomy 1

Στόχος του workshop είναι να καλλιεργήσει τις ικανότητες και τις δεξιότητες των χορευτών, ώστε να αντιμετωπίσουν σε πρακτικό επίπεδο τα καθημερινά προβλήματα που σχετίζονται με:

 • τα όρια και τις μορφολογικές ιδιαιτερότητες του ανθρώπινου σώματος
 • τις συνήθεις κινησιολογικές πρακτικές των χορευτών που οδηγούν συχνά σε τραυματισμούς
 • τις διαρκώς αυξανόμενες κινησιοιολογικές ιδαιτερότητες των χορογράφων

Online Κράτηση

Η Ι. Μαυρογιώργη μέσα από την πολύπλευρη καριέρα της ως καθηγήτρια χορού και εκπαιδεύτρια δασκάλων χορού καθοδηγεί  τους χορευτές να γνωρίσουν εις βάθος τον τρόπο λειτουργίας του σώματός τους και τους εκπαιδεύει να το χρησιμοποιούν με τον πιο ασφαλή και αποδοτικό τρόπο, ελαχιστοποιώντας την πιθανότητα τραυματισμών.

deltoid muscleELEVATE | Dance Anatomy 1: Deltoid Muscle

Κατά τη διάρκεια του workshop, ο χορευτής συνειδητοποιεί ποιοι μύες συστέλλονται, επιμηκύνονται ή σταθεροποιούν συγκεκριμένα μέρη του σώματος, με αποτέλεσμα οι χορευτικές κινήσεις να εκτελούνται αβίαστα και η τεχνική του να βελτιώνεται.

Αναλύονται σε θεωρητικό και πρακτικό επίπεδο ερωτήματα που απασχολούν το σημερινό χορευτή, όπως:

Πόσες φορές δεν έχουμε κάνει εξάσκηση ένα développé, προσπαθώντας με τη βοήθεια του χεριού να κρατήσουμε το πόδι ψηλά;

Πόσες φορές έχουμε τραυματιστεί προσπαθώντας να τελειοποιήσουμε μια κίνηση;

Πόσες φορές δεν έχουμε αναρωτηθεί γιατί δεν αυξάνεται το ύψος μίας arabesque ή ενός kick, παρόλες τις ασκήσεις ενδυνάμωσης που εκτελούμε;

Πόσες φορές απογοητευόμαστε γιατί δεν βλέπουμε βελτίωση στα άλματα και καταπονούμε το σώμα μας χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα;

Όλοι έχουμε παρατηρήσει χορευτές, οι οποίοι χορεύουν μηχανικά. Στερούνται σκηνικής παρουσίας ή απλά δεν έχουν επαφή με το σώμα τους και τελικά στερούνται σωματικής (φυσικής) παρουσίας;

Πώς μπορεί ένας κλασικός χορευτής να κάνει ένα contraction ή μια στροφή off axis ή ένας σύγχρονος χορευτής να χρησιμοποιήσει το en dehors του;

rectus femoris

ELEVATE | Dance Anatomy 1: Rectus Femoris

Το workshop αποτελείται από τρία θεωρητικά και πρακτικά στάδια:

Α. Ανατομία / Εμβιομηχανική / Κινησιολογία: Παρουσίαση του μυϊκού συστήματος και των αρθρώσεων, βάσει των αρχών της  εμβιομηχανικής  ανάλυσης. Με τη χρήση οπτικοακουστικού υλικού (video/animations), ο χορευτής αποτυπώνει και κατανοεί πλήρως τις μυϊκές ομάδες και αρθρώσεις που συμμετέχουν στην κίνηση, με στόχο να τις χρησιμοποιήσει στο επόμενο στάδιο Β.

Β. Conditioning: Πρακτική εξάσκηση σειράς ειδικών ασκήσεων και τεχνικών για τον εντοπισμό των μυών που σχετίζονται με τις χορευτικές κινήσεις και με τελικό στόχο την ορθή ευθυγράμμιση και την ασφαλή και στοχευμένη ενδυνάμωση. Ο χορευτής αισθάνεται τον κάθε μυ που συμμετέχει στην κίνηση, τον ενεργοποιεί, προετοιμάζοντάς τον για το επόμενο στάδιο Γ.

 Γ. Επαναπροσδιορισμός χορευτικών κινήσεων και συντονισμός σε σχέση με το ρυθμό και την ποιότητα της κίνησης: Μετά τα στάδια Α και Β, το μυαλό του χορευτή εκπαιδεύεται πλέον να λειτουργεί σε αρμονία με το σώμα και να του δίνει σαφείς οδηγίες σχετικά με το ποιες μυϊκές ομάδες πρέπει να ενεργοποιηθούν σε κάθε χορευτική κίνηση. Αναπτύσσονται, έτσι, δυναμικές και ωθήσεις που παράγουν μία συντονισμένη μεταφορά του σώματος στο χώρο και τελικά δίνουν μορφή και ροή στην κίνηση.

  Online Κράτηση

Σε Ποιους Απευθύνεται

 • Δασκάλους Κλασικού, Μοντέρνου και Σύγχρονου χορού που επιθυμούν να:

α) εμβαθύνουν τις γνώσεις τους γύρω από τη λειτουργία του σώματος

β) εκπαιδευτούν για την αποφυγή τραυματισμών των ίδιων αλλά και των μαθητών τους

γ) βελτιώσουν τις τεχνικές στη διδασκαλία τους, αναγνωρίζοντας την αιτία των λανθασμένων κινήσεων

 • Χορευτές επαγγελματικών και ερασιτεχνικών σχολών που επιθυμούν να:

α) κατανοήσουν εις βάθος τον τρόπο λειτουργίας του σώματός τους

β) εκπαιδευτούν ώστε να αυξήσουν το εύρος κίνησης και να ενδυναμώσουν τις μυϊκές ομάδες σε χορευτικές κινήσεις

γ) βελτιώσουν την τεχνική τους με ασφαλή και μεθοδικό τρόπο

δ) αποκτήσουν μακροβιότητα στην καριέρα τους

Online Κράτηση

posterior pelvic tilt

ELEVATE | Dance Anatomy 1: Posterior Pelvic Tilt

Ημερομηνίες & Ώρες

Το διήμερο workshop θα διεξαχθεί τις παρακάτω ημερομηνίες.

ELEVATE | Dance Anatomy 1

Σάββατο 24 Νοεμβρίου, 15:00 – 17:30
Κυριακή 25 Νοεμβρίου, 11:00 – 15:30

 

Στο workshop θα αναπτυχθούν τα παραπάνω στάδια Α, Β, Γ με εστίαση στη θεωρητική και πρακτική ανάλυση της ωμικής ζώνης και σπονδυλικής στήλης.

Στο τέλος του workshop δίνεται βεβαίωση παρακολούθησης στους συμμετέχοντες.

Τα workshop της High Art Dance καλύπτονται φωτογραφικά και βιντεοσκοπικά.

  Online Κράτηση

Κρατήσεις

Τιμή: 90 €

Τιμή Earlybird: 75€ μέχρι τις 12 Νοεμβρίου 2018

Η συμμετοχή προϋποθέτει προκαταβολή.

Ειδική τιμή για τις παρακάτω περιπτώσεις:

 • Σπουδαστές επαγγελματικών σχολών χορού
 • Σπουδαστές του Diploma in Dance Education (DDE) της ISTD
 • Σπουδαστές του Certificate in Ballet Teaching Studies (CBTS) της RAD
 • Συμμετέχοντες εκτός νομού Αττικής
 • Ομαδικές κρατήσεις

Τρόπος Πληρωμής: Τραπεζική Μεταφορά / Κατάθεση

Πληροφορίες στα τηλέφωνα: 6948 049 049 & 6971 670 557

 Χώρος Διεξαγωγής: ARTIRIA ATHENS, Λεωχάρους 13, Αθήνα – 2ος όροφος (400 μ. από στάση Μετρό Πανεπιστήμιο). Τ: 210 322 7446, W: facebook.com/ArtiriaAthens

Βιογραφικό Ιωάννας Μαυρογιώργη

Απόφοιτος της Ανώτερης Επαγγελματικής Σχολής Καθηγητών Χορού «Σόφη Κατσούλη» και κάτοχος Πτυχίου Νοσηλευτικής των ΤΕΙ Αθηνών. Διετέλεσε Υπεύθυνη Καθηγήτρια από το Υπουργείο Πολιτισμού στα μαθήματα: Σύγχρονος χορός και Μεθοδολογία – Διδακτική Κλασικού και Σύγχρονου χορού στην Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή «Σόφη Κατσούλη» για επτά συναπτά έτη. Απέκτησε το μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών MSc Dance Science με Distinction από το University of Wolverhampton της Αγγλίας, ενώ κατέχει τον τίτλο Professor de Barre Astié, της δημοφιλούς μεθόδου ενδυνάμωσης κλασικών και σύγχρονων χορευτών. Επικείμενος στόχος είναι κατάκτηση της ειδικότητας του Register Provider για τα Healthy Dance Certificates του οργανισμού Safe in Dance International (SiDI) στην Ελλάδα.

Έχει αποκτήσει το Ανώτερο Δίπλωμα δασκάλας μοντέρνου χορού με τίτλο Fellowship της Imperial Society of Teachers of Dance (ISTD) και είναι αναγνωρισμένη Τutor για τα όλα τα μαθήματα που περιλαμβάνονται στο Πρόγραμμα Εκπαίδευσης Δασκάλων μοντέρνου και κλασικού χορού της ISTD σε Approved Dance Center. Επίσης έχει την αρμοδιότητα του Δίγλωσσου Αξιολογητή (Bilingual Assessor) για τα μαθήματα Παρακολούθησης – Μεθοδολογίας – Διδακτικής Πρακτικής από την ISTD.

Ολοκλήρωσε τις σπουδές της ως δασκάλα του αγγλικού συστήματος, αποκτώντας το Teaching Diploma της Royal Academy of Dance (RAD) και τον τίτλο ARAD. Τα τελευταία δέκα χρόνια, συνεργάζεται με την RAD στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για δασκάλους κλασικού χορού CBTS, ως αναγνωρισμένη Tutor και Μέντορας.

Τα τελευταία χρόνια εισηγείται σειρά σεμιναρίων για δασκάλους χορού και χορευτές βασισμένα στην Υγιή και Ασφαλή Πρακτική Άσκηση και την Ευημερία των χορευτών, έχοντας τις κατάλληλες ακαδημαϊκές γνώσεις και πολυετή πείρα στο χώρο της διδασκαλίας επαγγελματιών χορευτών και καθηγητών χορού.